BUURbook Schildersbuurt

Plan of bericht | openbare ruimte
6 september | 11:02 uur
Maarten van der Velde | co-creatie begeleider, BUURbook
volg buur
De plannen voor de Schildersbuurt
Wat zijn de plannen?

Het plan is dat de riolering in de Schildersbuurt wordt vervangen zodat het weer 60 jaar mee kan. Dat betekent dat de straat en een groot deel van de openbare ruimte opnieuw zullen worden ingericht.

Hoe zullen we de openbare ruimte gaan inrichten? Dat is de vraag die we u hebben gesteld. De gemeente wil bewoners hierin graag een stem geven. Meer parkeerplaatsen? Meer bomen? Meer ruimte voor de voetganger?

Om met u te bepalen wat we precies moeten doen hebben we op 26 oktober 2020 een online, interactieve bewonersavond gehouden waar veel input is verzameld. Ook voorafgaand daaraan zijn er op BUURbook al een hoop ideeën gepost.

Op 8 februari 2021 is er via BUURbook een interactief buurtspel gehouden om met u samen te bepalen welke bouwstenen en ontwerpvarianten uw voorkeur hebben. Op 5 juli 2021 zijn tijdens een interactieve livestream gezamenlijke keuzes voor de verdere uitwerking gemaakt.

Op 22 februari 2022 is het voorlopig ontwerp door het college vastgesteld. Hierop zijn nog enkele opmerkingen binnen gekomen. Dit voorlopig ontwerp wordt momenteel uitgewerkt naar een Definitief inrichtingsplan zodat naar verwachting najaar 2022 de uitvoering kan starten.

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Bekijk dan hier de berichten tot nu toe en reageer daar op of plaats zelf een bericht op BUURbook.

Schrijft u zich in op BUURbook? Dan blijft u automatisch op de hoogte van de ideevorming en planning.

Wij danken u voor uw betrokkenheid en enthousiaste deelname aan de totstandkoming van een gezamenlijk herinrichtingsplan tot nu toe!

 
lees verder
Jan Steenstraat 10, 3751 VL Bunschoten-Spakenburg